een nieuwe kijk aannemen

Sluit je ogen en kom helemaal tot rust, ontspan in het gevoel van thuis zijn in jezelf en visualiseer de mooiste innerlijke omgeving die hier voor jou bij aansluit.

Verbind je dan nu met de meest inspirerende versie van jezelf, door je voor te stellen wat je in jouw leven het liefste wilt verder ontdekken, ontwikkelen, doen en ervaren.

Wat is jouw mooiste visie en hogere doel? En waar wil jij graag aan bijdragen, je voor inzetten of wat vind je belangrijk om te delen?

Merk dan nu bewust op wat deze innerlijke focus met je doet en welke beperkende gedachten er in jouw persoonlijkheid naar voren komen.

Wat is de kern van deze gedachten? Welk basisidee over jezelf of over wat er mogelijk is, ligt hieraan ten grondslag en hoe voelt het om dit te geloven?

Onderzoek hoe je op dit idee bent gekomen of van wie je het hebt aangeleerd gekregen. Was het bijvoorbeeld onderdeel van je opvoeding, je scholing, je sociale leven, of herken je dit als collectieve overtuiging uit de hedendaagse maatschappij?

Laat enkele situaties in je aandacht komen om helder in te zien hoe dit jou tot nu toe heeft beperkt in je leven en vraag je af of deze denkwijze nu nog wel bij je past.

Stel je nu eens voor hoe jouw verleden anders had kunnen verlopen en je huidige leven er anders uit zou zien, als je deze beperkende benadering niet zou hebben gehad. En hoe zou het voelen om zonder deze overtuiging te leven?

Je bent in principe altijd vrij om te kiezen wat je wilt geloven over jezelf en wat er mogelijk is, maar zolang je nog geloofd in iets dat je beperkt zul je daar alleen maar de bevestiging en reflectie van in je persoonlijke werkelijkheid kunnen ervaren. Daarom is het zinvol om je regelmatig af te vragen welke verouderde ideeën je inmiddels wilt vervangen met een nieuw, meer ondersteunend perspectief. Want wanneer je een ander perspectief aanneemt, schept dat ruimte voor nieuwe kansen, ervaringen en mogelijkheden.

Maak weer contact en versmelt met de meest inspirerende versie van jezelf om duidelijk op te merken wat jij in die bijbehorende parallelle realiteit geloofd over jezelf en wat er mogelijk is.

Welke essentie of welk inzicht wil je nu uit dit contact meenemen naar je huidige dagelijkse leven en persoonlijke ontwikkeling?

Besluit dat je vanaf nu meer in dit nieuwe, inspirerende perspectief geloofd en neem je ook voor om goed op te merken wanneer je weer de neiging hebt om jouw oude denkwijze aan te nemen en jezelf dan bewust te herinneren aan je nieuwe kijk.

Op deze manier kun je jezelf bevrijden van alle overtuigingen die inmiddels niet meer voor je werken om jouw eigen pad te vinden en steeds meer authentiek jezelf te zijn.

Haal nu nog een paar keer diep adem, neem het belangrijkste gevoel van deze visualisatie mee, en kom met al je aandacht weer helemaal terug naar de plek waar je zit om je ogen te openen als jij eraan toe bent.

Als extra oefening na deze visualisatie kun je een zelf geïnspireerde affirmatie formuleren en noteren om je te herinneren aan je nieuwe houding.

durf meer zelf geïnspireerd te leven!

Wat wil jij voor deze wereld betekenen? Als je toe bent aan meer verdieping en vervulling in je leven, is het essentieel om je bewuster te worden van wie je in wezen bent, waarom je hier bent gekomen en wat je werkelijk wenst te ervaren. Want je zult op een gegeven...

de kracht van intentie

Je zult al gauw meer stroming en gemak in je dagelijkse leven gaan ervaren als je wat vaker intentioneel een nieuwe innerlijke houding kiest aan te nemen. Herinner jezelf regelmatig gedurende de dag, om je aandacht eerst bewust naar binnen te keren voordat je met een...

in overgave aan je ware zelf

Open je via deze meditatie voor jouw zielsessentie om weer volledig in overeenstemming te komen met wie je werkelijk bent en wat er diep vanbinnen in je leeft en tot uitdrukking wil komen.Durf jij te kiezen voor jezelf?

meer helderheid scheppen

Gebruik deze visualisatie om aandacht te besteden aan een specifiek thema of gebied van je leven door er meer licht en bewustzijn in te brengen en een relevant advies van je innerlijke bron te ontvangen. Sluit je ogen, richt je aandacht op het ritme van je ademhaling,...

Wie ben je werkelijk en wat wil jij tot uitdrukking brengen in je leven, jouw kunst?