gratis meditaties en visualisaties

Schenk jezelf je aandacht die je verdient en geniet via deze innerlijke focus van jouw eigen inspiratie!

Zorg dat je ongestoord kunt ontspannen voordat je gaat mediteren, en kies een fijne plek om je helemaal op je gemak te voelen. Gebruik een koptelefoon als je die hebt en houd pen en papier binnen handbereik om je indrukken, ervaringen, inzichten of inspiratie te noteren.

Ga na wat rekken en strekken in een comfortabele houding zitten die ondersteunend voelt en waarbij je ademhaling alle ruimte heeft. Word je gedurende het mediteren regelmatig gewaar van je lichaam en stel je houding zonodig bij om het jezelf zo prettig mogelijk te maken. En kies af en toe bewust wat dieper adem te halen om je daarna extra te ontspannen op je uitademing.

Laat je niet afleiden door beperkende gedachten, fysieke sensaties of oordelen, ontdek op die momenten liever hoe eenvoudig het is om je aandacht weer te verschuiven naar je ademhaling en jezelf nog meer ontspanning en gemak te gunnen.

Aan het einde van een meditatie kom je met al je aandacht weer helemaal terug bij je fysieke lichaam en de plek waar je zit. Door je nog wat uit te rekken en te bewegen laat je de geactiveerde stroming ook prettig doorwerken in je lichaam.

Veel plezier met deze gratis meditaties & visualisaties!

22:22 meditatie – Victor
09:09 visualisatie – Nikki
20:20 meditatie – Victor
09:09 visualisatie – Nikki
14:14 meditatie – Victor
07:07 visualisatie – Nikki
11:11 meditatie – Victor
07:07 visualisatie – Nikki