je bent jouw eigen gids

Ontdek via deze visualisatie hoe je jezelf door de tijd heen energetisch kunt ondersteunen en inspireren.

Haal eerst een aantal keer bewust wat dieper adem en richt je aandacht weer helemaal in jezelf.

Denk eens terug aan een uitdagende situatie van minimaal 1 of een aantal jaren geleden, en stem je af, op hoe jij die periode vanbinnen hebt beleefd, terwijl je het nog even kort voorbij laat komen.

Neem nu een moment om na te gaan, hoe je toen met die situatie of omstandigheden bent omgegaan.

Wat heeft die ervaring met je gedaan en wat denk je daarvan te hebben geleerd?

Stel je eens voor dat je binnenkort weer een vergelijkbare uitdagende situatie zou tegenkomen, en vraag je af hoe je daar tegenwoordig op zou reageren.

Stem je dan nu af op jouw toekomstige zelf, van bijv 5 of 10 jaar vooruit in de tijd, en vraag aan die versie van jezelf hoe je dan omgaat met zo’n uitdaging.

Welk ander advies ontvang je ook nog van jouw toekomstige zelf?

Keer je aandacht nu weer terug naar die specifieke periode uit je verleden, en stel je voor dat jij deze eerdere versie van jezelf, gevoelsmatig en energetisch ondersteunt op alle momenten dat het nodig was.

Blijf de innerlijke groei van je verleden zelf vol vertrouwen hooghouden en extra inspireren met de nieuwe inzichten en adviezen van je toekomstige zelf.

Via deze liefdevolle houding ben je jouw eigen gids door de tijd heen, neem nog even een paar momenten om in je verbeelding met dit idee te spelen en je open te stellen voor alle ondersteuning en inspiratie die jij in deze huidige fase van je leven kunt gebruiken.

Het belangrijkste teken dat jij innerlijk gegroeid bent, is niet het feit dat je geen ongewenste situaties of omstandigheden meer tegenkomt, maar wel dat je juist anders kiest te reageren of om te gaan met een vergelijkbare uitdaging. Pas als je bereid bent een nieuwe innerlijke houding aan te nemen, laat je energetisch blijken dat je iets hebt geleerd van dit thema en inmiddels openstaat voor een volgende fase in jouw ontwikkeling.

Met welke nieuwe focus, intentie of besluit wil jij deze visualisatie voor jezelf afronden?

Richt dan nu je aandacht weer rustig aan op je ademhaling, het gewaarzijn van je fysieke lichaam en de plek waar je zit, open pas weer je ogen als jij eraan toe bent, en noteer eventueel wat je voor jezelf wilt onthouden.

durf meer zelf geïnspireerd te leven!

Wat wil jij voor deze wereld betekenen? Als je toe bent aan meer verdieping en vervulling in je leven, is het essentieel om je bewuster te worden van wie je in wezen bent, waarom je hier bent gekomen en wat je werkelijk wenst te ervaren. Want je zult op een gegeven...

de kracht van intentie

Je zult al gauw meer stroming en gemak in je dagelijkse leven gaan ervaren als je wat vaker intentioneel een nieuwe innerlijke houding kiest aan te nemen. Herinner jezelf regelmatig gedurende de dag, om je aandacht eerst bewust naar binnen te keren voordat je met een...

in overgave aan je ware zelf

Open je via deze meditatie voor jouw zielsessentie om weer volledig in overeenstemming te komen met wie je werkelijk bent en wat er diep vanbinnen in je leeft en tot uitdrukking wil komen.Durf jij te kiezen voor jezelf?

meer helderheid scheppen

Gebruik deze visualisatie om aandacht te besteden aan een specifiek thema of gebied van je leven door er meer licht en bewustzijn in te brengen en een relevant advies van je innerlijke bron te ontvangen. Sluit je ogen, richt je aandacht op het ritme van je ademhaling,...

Wie ben je werkelijk en wat wil jij tot uitdrukking brengen in je leven, jouw kunst?