wat is jouw definitie van succes?

Neem even de tijd om deze uitnodigende vraag goed tot je door te laten dringen en wees geopend voor alle indrukken die spontaan in je aandacht verschijnen. Noteer voor jezelf wat fijn voelt om te onthouden of later nog eens terug te lezen.

Beschouw je huidige leven eens vanaf wat meer afstand, om te zien wat je tot nu toe in grote lijnen zoal hebt meegemaakt, en voor jezelf hebt gecreëerd.

Ben je succesvol?

Merk op wat deze vraag met je doet en welke gedachten er naar boven komen. En ga eens na wat jouw definitie van succes is.

Voor de meeste mensen bestaat succes uit meerdere elementen, zoals bijvoorbeeld: zelfverzekerd zijn, vrijheid ervaren, of een eigen droom realiseren. Ga eens na welke specifieke elementen voor jou belangrijk zijn om je succesvol te voelen.

Vraag je nu eens af waar je huidige ideeën en definities met betrekking tot succes vandaan komen, door terug te denken aan je opvoeding, je scholing en te beseffen wat je hebt gehoord, geleerd of wellicht van andere mensen onbewust hebt overgenomen.

Realiseer je dat sommige van deze ideeën conflicterend kunnen zijn, of je kunnen beperken omdat ze misschien niet (meer) voor jou van toepassing zijn. Je bent altijd vrij om je eigen definitie van succes samen te stellen, op basis van jouw huidige unieke voorkeuren.

Welke gedachten over succes wil je nog wel en welke niet meer blijven geloven?

Kijk eens terug naar je verleden en zie in welke mate je tot nu toe succesvol bent geweest in het volgen van je hart, je eigen weg vinden en keuzes maken voor jezelf. En vraag je af, wat voor jou zou bijdragen, om je op dit vlak meer succesvol te voelen.

Stel je voor dat je ook in relaties succes kan beleven, en ga na of je dit al hebt ervaren, of bedenk wat dit voor jou zou inhouden.

En in welke mate speelt het hebben van geld voor jou een rol om je succesvol te voelen? Hoeveel geld geloof je nodig te hebben om succes te ervaren? Neem even de tijd om je voor te stellen, wat je met die hoeveelheid geld zou doen. Waar zou je het voor willen inzetten, en welke kwaliteiten wil je dat het jou en anderen oplevert?

In welk ander gebied van je leven wil je momenteel graag meer succes ervaren? Gebruik je verbeeldingskracht en leef je goed in, om helder te krijgen wat voor jou essentieel is om je in dit gebied ook succesvol te kunnen voelen.

Weet dat je met jouw definitie van succes en wat je gelooft dat er voor jou mogelijk is, zelf bepaalt hoe succesvol jij je voelt!

Verwerk nu al deze indrukken in een nieuwe, ruimere kijk op succes en onthoud dat wanneer je tot nieuwe inzichten komt, je jouw eigen definitie van succes altijd weer kan bijstellen.

durf meer zelf geïnspireerd te leven!

Wat wil jij voor deze wereld betekenen? Als je toe bent aan meer verdieping en vervulling in je leven, is het essentieel om je bewuster te worden van wie je in wezen bent, waarom je hier bent gekomen en wat je werkelijk wenst te ervaren. Want je zult op een gegeven...

de kracht van intentie

Je zult al gauw meer stroming en gemak in je dagelijkse leven gaan ervaren als je wat vaker intentioneel een nieuwe innerlijke houding kiest aan te nemen. Herinner jezelf regelmatig gedurende de dag, om je aandacht eerst bewust naar binnen te keren voordat je met een...

in overgave aan je ware zelf

Open je via deze meditatie voor jouw zielsessentie om weer volledig in overeenstemming te komen met wie je werkelijk bent en wat er diep vanbinnen in je leeft en tot uitdrukking wil komen.Durf jij te kiezen voor jezelf?

meer helderheid scheppen

Gebruik deze visualisatie om aandacht te besteden aan een specifiek thema of gebied van je leven door er meer licht en bewustzijn in te brengen en een relevant advies van je innerlijke bron te ontvangen. Sluit je ogen, richt je aandacht op het ritme van je ademhaling,...

Wie ben je werkelijk en wat wil jij tot uitdrukking brengen in je leven, jouw kunst?