de kracht van intentie

Je zult al gauw meer stroming en gemak in je dagelijkse leven gaan ervaren als je wat vaker intentioneel een nieuwe innerlijke houding kiest aan te nemen.

Herinner jezelf regelmatig gedurende de dag, om je aandacht eerst bewust naar binnen te keren voordat je met een volgende activiteit begint.

  1. Neem dit moment om je even te ontspannen, een paar keer wat dieper adem te halen, en zonder oordeel op te merken hoe het met je is en wat er op fysiek, emotioneel en mentaal niveau door je heen speelt. Wat valt je op of vraagt er wellicht nog om aandacht?
  2. Besluit daarna alle energie die niet van jou is of voor nu niet meer relevant voelt, los te laten door het op je uitademing symbolisch uit te blazen, je weer zuiver te centreren in jezelf en af te stemmen op jouw eigen energie, stroming, balans en kracht.
  3. Vraag je nu oprecht af waar je momenteel het meest enthousiast over bent en welke actie je daar wellicht direct aan kunt of wilt verbinden.
  4. En maak ongeacht wat je vervolgens zult gaan doen, eerst via je voorstellings- en inlevingsvermogen alvast contact met de staat van zijn die je in het volgende segment van de dag het liefste wenst te ervaren om dit specifieke gevoel energetisch te activeren.
  5. Formuleer als laatste in een heldere intentie welke nieuwe innerlijke houding je op dit moment besluit aan te nemen. En spreek deze daarna in jezelf of hardop uit om hiermee duidelijk te stellen met welke focus jij vanaf nu kiest verder te gaan. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de woorden:

Het is mijn intentie om …

durf meer zelf geïnspireerd te leven!

Wat wil jij voor deze wereld betekenen? Als je toe bent aan meer verdieping en vervulling in je leven, is het essentieel om je bewuster te worden van wie je in wezen bent, waarom je hier bent gekomen en wat je werkelijk wenst te ervaren. Want je zult op een gegeven...

in overgave aan je ware zelf

Open je via deze meditatie voor jouw zielsessentie om weer volledig in overeenstemming te komen met wie je werkelijk bent en wat er diep vanbinnen in je leeft en tot uitdrukking wil komen.Durf jij te kiezen voor jezelf?

meer helderheid scheppen

Gebruik deze visualisatie om aandacht te besteden aan een specifiek thema of gebied van je leven door er meer licht en bewustzijn in te brengen en een relevant advies van je innerlijke bron te ontvangen. Sluit je ogen, richt je aandacht op het ritme van je ademhaling,...

je bent jouw eigen gids

Ontdek via deze visualisatie hoe je jezelf door de tijd heen energetisch kunt ondersteunen en inspireren. Haal eerst een aantal keer bewust wat dieper adem en richt je aandacht weer helemaal in jezelf. Denk eens terug aan een uitdagende situatie van minimaal 1 of een...

Wat gun jij jezelf nog meer?